Reč je o rusko-srpskoj koprodukciji u režiji Andreja Volgina u kojem igraju Miloš Biković, Goša Kucenko, Anton Pampušni, Milena Radulović, Gojko Mitić, Aleksandar Radojičić, Miodrag Radonjić, kao i drugi popularni ruski i srpski glumci.


Tema filma je zauzimanje aerodroma Slatina u Prištini, važnog uporišta NATO-a, koje su, u jurišnom maršu dugom 600 kilometara, izvršile ruske specijalne jedinice iz mirovnog bataljona iz Bosne.

balkanska_medja_bikovic2_kurir

Ovaj film je o prekretnici jedne zemlje i sudbini pravih heroja.

1999 godina. NATO bombarduje Srbiju i ostavlja na milost i nemilost pokrajinu Kosovo albanskim terorističkim grupama. Rusiji se daje sramno mala uloga u rešavanju kosovskog sukoba, a aerodrom Slatina pada pod kontrolu Smuka – komandanta albanske terorističke grupe.

Ruski izviđači Andrej Šatalov i Bek Ethoev, po uputstvima vojnog rukovodstva dobijaju zadatak da sa malim odredom sprovedu smelu operaciju zauzimanja aerodroma Slatina. Sve sile koje su uključene u sukob su u nedoumici, niko ne može da razume pod čijom kontrolom je aerodrom – važna strateška tačka za NATO. Iz Bosne na Kosovo u 600 kilometara desantni marš se ustremio ruski desantni bataljon. Njihov glavni prioritet je da zadrže aerodrom do dolaska naših mirovnjaka.

balkanska-medja-bikovic

Vreme se meri minutima i sve je protiv naših heroja , ali udruženim snagama Rusi i Srbi mogu da obave ovaj neverovatan poduhvat. Rusija je posle “perestrojske euforije” shvatila da ima svoje interese, koje ne može da ne brani. Počela je nova epoha.

avatar
  Subscribe  
Notify of