Multimedijalni centar „MR KVART“ počeo je sa radom 14. decembra 2002. godine. Osnovan je sa zadatkom da u periodu koji dolazi organizovanjem različitih dešavanja obogati kulturnu ponudu grada novim sadržajima, a sam nivo izvođenja podigne na jedan viši nivo. Sastoji se iz tri nezavisne celine. To su: Velika bioskopska sala, medija centar i kafe-galerija. U pripremi je još i mala bioskopska sala. Bioskop KVART raspolaže sa 248 luksuznih sedišta poznate američke firme Irwin Seatings.

O nama • Bioskop KVART
O nama • Bioskop KVART
O nama • Bioskop KVART
O nama • Bioskop KVART
O nama • Bioskop KVART
O nama • Bioskop KVART

DOLBY SURROUND

Dolby surround zvučni sistem sa dvadeset zvučnika postavljenih na tri zida bioskopa i dvanaest velikih JBL zvučnika postavljenih iza platna dimenzija 9,80×4,20 metara, sa digitalnim čitačem zvuka i dolby procesorom koji sve kontroliše, obezbeđuju najviši mogući kvalitet zvuka i doživljaj koji se može osetiti u malom broju bioskopa.

JBL

JBL je najpoznatiji proizvođač premium audio opreme za profesionalce. Između ostalog lider je u proizvodnji audio opreme za bioskopske dvorane. U našoj dvorani je 32 zvučnika od ovog proizvođača. Prilikom postavljanja opreme tim inženjera za audio tehnologije je pažljivo projektovao raspored zvučnika, kako bi gledaocu preneli najbolji audio ugođaj u dvorani.

BARCO

Projekciona tehnika belgijske firme BARCO i zvučni sistem JBL obezbeđuju optimalne uslove za odvijanje svih vrsta 2D i 3D projekcija. Bioskop KVART se, po svojoj tehničkoj opremljenosti, svrstava u najbolje bioskope u ovom delu Evrope

XPAND 3D

Projekciona 3D tehnika nemačke firme Kinoton i zvučni sistem JBL obezbeđuju optimalne uslove za odvijanje svih vrsta 2D i 3D projekcija. Bioskop KVART se, po svojoj tehničkoj opremljenosti, svrstava u najbolje bioskope u ovom delu Evrope

Kvalitetna scenska rasveta kontrolisana preko digitalnog dimera i dvanaestokanalnog rasvetnog pulta preko četiri dvokilovatna reflektora omogućava pretvaranje male scene u raskošan televizijski studio koji omogućuje realizaciju različitih televizijskih emisija. Pozornica koja se nalazi ispred bioskopskog platna omogućava i izvođenje drugih vrsta programa kao što su kamerni koncerti, male pozorišne predstave, monodrame i slično.