Miloš Avramović otkrio kada izlazi novi deo filma „Južni Vetar“

Treći deo stiže brže nego što smo mislili.
„Južni Vetar: Na Granici“ završio je emitovanje početkom ovog meseca, a fanovi su režisera i ostatak ekipe svakodnevno spopadali uz pitanja o sledećim izdanjima ove popularne franšize.
Tako je, Miloš Avramović, poznat i po nadimku Avram, na svom Instagramu (@awramovsky), jednom od pratioca odgovorio kad da očekuje novo izdanje serijala.
„Samo ti kaži kad počinje sledeća sezona i dosta je.“ – napisao je pratioc u komentaru na jednoj od Avramovih poslednjih objava.
„Proleće.“ – glasio je kratak odgovor režisera.
Nakon prve sezone, koja se prikazivala u periodu između februara i aprila 2020. godine, sledeće izdanje filma počelo je sa snimanjem istog leta uprkos problemima sa pandemijom. Film je premijerno prikazan u julu 2021. godine, na Pulskom filmskom festivalu. Verovatno bi bio prikazan i ranije uz nešto povoljniju situaciju kada se radilo o zakonima o javnim okupljanjima. Tako možemo reći da je sledeće „Južni Vetar“ izdanje sasvim realno za očekivati na proleće 2024., a tako veruje i Avramović.

Treći nastavak poznate franšize, koja je postala nacionalni i regionalni produkcijski brend i bioskopski blokbaster, donosi kvalitativno pomeranje autorskog postupka – i rediteljski, i ritmički, i vizuelno – u odnosu na drugi deo trilogije „Ubrzanje“.
Radnja filma je ovog puta smeštena na Kosovo, i na jedan surov i realističan način opisuje svet albanske mafije koji je ukorenjen u kodekse ponašanje i običaja. Naši junaci, na svoj prepoznatljiv, često i duhovit način pokušavaju da se izvuku iz krutih matrica albanskog podzemlja u koje su sami upali zbog svojih poslova.
Glavni junak je u trećem delu introspektivniji, okrenuti je svojoj prošlosti i krivici koju nosi prema svojoj porodici, i u tom smislu jeste pozitivna promena u odnosu na tipičan lik iz kriminalnog miljea.

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

„Venom 3“ dobio zvanični naziv i datum izlaska

Sony Pictures je danas otkrio da će treći deo Venom serijala filmova sa Tom Hardy-jem nositi naziv "Venom: The Last Dance". Takođe je potvrđeno i...

Start filma „The Batman 2“ pomeren za 2026. !

Nastavak je trebao da izađe sledeće jeseni. Sledeće godine će izaći James Gunn-ov "Superman", ali su odlaganja pogodila druge DC karaktere sa plaštom. Sinoć je...

„Super Mario braća Film“ dobijaju nastavak!!!

Kako navodi "The Hollywood Reporter" animirani hit film "Super Mario braća Film" dobija nastavak čija se premijera očekuje 3. aprila 2026. godine, skoro tri godine...

„Openhajmer“ apsolutni pobednik ovogodišnje dodele nagrade „Oskar“

Film Openhajmer osvojio je sedam Oskara, među kojima su oni za najbolji film, režiju, glavnu i sporednu mušku ulogu, a sledi film Jorgosa Lantimosa...