Najava i trejler filma „Vavilon“ (Babylon)

U režiji Dejmijena Šazela, film „Vavilon“ (Babylon) je originalna priča epskih razmera smeštena u Los Anđeles 1920-ih, predvođena Bredom Pitom, Margo Robi, Dijegom Kalvom, kao i ansamblom koji čine Džovan Adepo, Li Jun i Džin Smart.
Priča o ogromnoj ambiciji i nečuvenim ekscesima, prati uspone i padove više likova tokom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u počecima Holivuda.
Naslov film ima referencu na poznati antički grad Mesopotamije koji ima simboliku zla, gordosti i razvrata koja je odlikovala početak i uspon Holivuda kroz nastranost i padove svojih protagonista.
Početak trejlera odmah pokazuje smernicu filma, Margo Robi i Dijego Kalva konzumiraju drogu želeći da budu deo večne i bezgranične filmske industrije. A tu je i Bred Pit kao etablirana holivudska zvezda koja se seća da su nekada stavljali glumce i životinje u isti rang.

Neobuzdane zabave podsećaju na one iz filma Veliki Getsbi Baza Lurmana, koje su se odigravale u Njujorku istovremeno, stil Dejmijena Šazela je ipak drugačiji. Korišćena je toplija paleta boja a i vidi se sa kolikom pažnjom se poigravao sa svetlošću i kamerama.
Za razliku od romantične atmosfera filma La La Land koji nam je prikazao Holivudsku magiju na jedan čedniji način, ovo novo ostvarenje to čini kroz prizmu ludih godina.
Radnja filma još uvek nije poznata ali nema sumnje da će biti reči o stvaranju Holivudske filmske imperije koja neće biti nimalo idealizovana. Biće tu slomljenih nada mladih glumaca koji postaju zavisnici od opijata, koji učestvuju u ludim žurkama, da bi bili odbačeni kada više ne budu bili u trendu.
Priča o ogromnoj ambiciji i nečuvenim ekscesima, prati uspone i padove više likova tokom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u počecima Holivuda.

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

„Venom 3“ dobio zvanični naziv i datum izlaska

Sony Pictures je danas otkrio da će treći deo Venom serijala filmova sa Tom Hardy-jem nositi naziv "Venom: The Last Dance". Takođe je potvrđeno i...

Start filma „The Batman 2“ pomeren za 2026. !

Nastavak je trebao da izađe sledeće jeseni. Sledeće godine će izaći James Gunn-ov "Superman", ali su odlaganja pogodila druge DC karaktere sa plaštom. Sinoć je...

„Super Mario braća Film“ dobijaju nastavak!!!

Kako navodi "The Hollywood Reporter" animirani hit film "Super Mario braća Film" dobija nastavak čija se premijera očekuje 3. aprila 2026. godine, skoro tri godine...

„Openhajmer“ apsolutni pobednik ovogodišnje dodele nagrade „Oskar“

Film Openhajmer osvojio je sedam Oskara, među kojima su oni za najbolji film, režiju, glavnu i sporednu mušku ulogu, a sledi film Jorgosa Lantimosa...