Najava i trejler filma „Sisu“

Sisu (Finnish: Sisu; radni naslov “Immortal”) je finski istorijski akcioni film iz 2022. godine, napisan i režiran od strane Jalmarija Helandera.
Tokom poslednjih očajničkih dana Drugog svetskog rata, duboko u divljini Laplanda, Aatami Korpi (Jorma Tommila) traga za zlatom tokom Laplandskog rata. Povremeno se čuje prelet bombardera i udaljeni zvukovi rata tokom vedrih jesenjih noći. Konačno, naporno traganje se isplati, a zlatna prašina u posudi pretvara se u zlatne zrnca. Aatami kreće da odnese svoje blago u najbliži grad.
Kada se tridesetoročlana nacistička eksterminatorska grupa pod vođstvom SS Obersturmführera Bruna Helldorfa (Aksel Hennie) okrene protiv Aatamija, započinje uzbudljiva i željna zlata potera kroz uništenu i miniranu divljinu Laplanda, pri čemu Aatami mora voditi svoj rat protiv ove nadmoćne vojske. Nacisti ubrzo shvataju da su se upustili u sukob sa neobičnim rudarom.

Iako ne postoji direktni prevod za finsku reč “sisu”, ovaj legendarni bivši komandos će personifikovati šta znači sisu: hrabrost i neverovatna odlučnost kojom se prkosi neprijateljima koji su brojniji i jači. Bez obzira na to šta nacisti urade, ovaj ubica će otići do krajnjih granica kako bi povratio svoje zlato – čak i ako to znači da će ubiti svakog nacistu na svom putu.
Sony Pictures Worldwide Acquisitions je stekao međunarodna distributivna prava za film, dok je Lionsgate kupio prava za distribuciju u Severnoj Americi. Film je debitovao na “Midnight Madness” sekciji Toronto International Film Festival-a u septembru 2022. godine.
“Sisu” je producirao Petri Jokiranta, a izvršni producenti su Mike Goodridge, Gregory Ouanhon i Antonio Salas.
Film se premijerno prikazuje u Sjedinjenim Državama od 28. aprila 2023. godine, a nadamo se i ubrzo u domaćim bioskopima.

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

„Venom 3“ dobio zvanični naziv i datum izlaska

Sony Pictures je danas otkrio da će treći deo Venom serijala filmova sa Tom Hardy-jem nositi naziv "Venom: The Last Dance". Takođe je potvrđeno i...

Start filma „The Batman 2“ pomeren za 2026. !

Nastavak je trebao da izađe sledeće jeseni. Sledeće godine će izaći James Gunn-ov "Superman", ali su odlaganja pogodila druge DC karaktere sa plaštom. Sinoć je...

„Super Mario braća Film“ dobijaju nastavak!!!

Kako navodi "The Hollywood Reporter" animirani hit film "Super Mario braća Film" dobija nastavak čija se premijera očekuje 3. aprila 2026. godine, skoro tri godine...

„Openhajmer“ apsolutni pobednik ovogodišnje dodele nagrade „Oskar“

Film Openhajmer osvojio je sedam Oskara, među kojima su oni za najbolji film, režiju, glavnu i sporednu mušku ulogu, a sledi film Jorgosa Lantimosa...