Kultna serija u najavi „Točak vremena“

Točak vremena (The wheel of time) nova je epska fantastična serija čije emitovanje počinje već ovog novembra koja je zasnovana na istoimenom romanu Roberta Džordana.
U seriji pratimo Moarejn (Rozamund Pajk), članicu „Aes Sedai“, moćne organizacije žena koje se bave magijom. Ona vodi grupu od pet mladih žena na put oko sveta, verujući da bi jedna od njih mogla biti reinkarnacija Zmaja, moćne osobe, za koju proročanstvo kaže da će ili spasti ili uništiti svet.
Moarejn i Lan odvode Rend, Met, Perin, Egvejn i Ninavi iz sela Dve Reke na opasno putovanje, dok ih progone Troloksi, čudovišni podanici demonskog entiteta poznatog kao Mračni.
Jedna Moć je sistem magije, koji su nekad koristila oba pola, ali muški aspekat ove moći se davno iskvario, pod uticajem Mračnog. Aes Sedai je organizacija koja sada čuva mir i magiju na čitavom kontinentu, iako sama organizacija ima i drugačije obojene frakcije.
Ova organizacija proganja sve muškarce koji imaju moć, i oduzima im ih, što može biti fatalno. Jedan primer za to je i Logejn (Alvaro Morte), muškarac koji može da kanališe Jednu Moć. On pokušava da se predstavi kao reinkarnacija Zmaja – davno izgubljeni mesija.
Za razliku od sličnih sadržaja, kao što su „Igra prestola“ i „Gospodar prstenova“, u ovoj epskoj avanturi glavni likovi su žene.

Glavne uloge tumače: Rozamund Pajk, Džoša Stradovski, Markus ruterford, Zoi Robins, Barni Haris, Madlen Meden i Daniel Heni.
Prva sezona serije Točak vremena je snimana u Pragu od 2019. do proletos, a snimanje druge sezone je počelo u julu ove godine. Prve tri epizode će biti prikazane 19. novembra na Amazon Prajmu, a zatim će se emitovati jedna epizoda nedeljno, sve do 24. decembra.

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

„Venom 3“ dobio zvanični naziv i datum izlaska

Sony Pictures je danas otkrio da će treći deo Venom serijala filmova sa Tom Hardy-jem nositi naziv "Venom: The Last Dance". Takođe je potvrđeno i...

Start filma „The Batman 2“ pomeren za 2026. !

Nastavak je trebao da izađe sledeće jeseni. Sledeće godine će izaći James Gunn-ov "Superman", ali su odlaganja pogodila druge DC karaktere sa plaštom. Sinoć je...

„Super Mario braća Film“ dobijaju nastavak!!!

Kako navodi "The Hollywood Reporter" animirani hit film "Super Mario braća Film" dobija nastavak čija se premijera očekuje 3. aprila 2026. godine, skoro tri godine...

„Openhajmer“ apsolutni pobednik ovogodišnje dodele nagrade „Oskar“

Film Openhajmer osvojio je sedam Oskara, među kojima su oni za najbolji film, režiju, glavnu i sporednu mušku ulogu, a sledi film Jorgosa Lantimosa...