Openhajmer

2023čet20jul(jul 20)21:00ned30(jul 30)21:00Openhajmer

Detalji događaja

od  20.07. do 30.07.  od  21:00h
Žanr:  biografski, drama, istorijski,  u 2D  formatu
Trajanje:  180  minuta
Režija:  Christopher Nolan
Scenario:  Christopher Nolan, Kai Bird, Martin Sherwin
Uloge: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh
O filmu: U ulozi Džeja Roberta Openhajmera gledaćemo Kilijana Marfija, dok Emili Blant tumači lik njegove supruge, biologa i botaničarke Ketrin Kiti Openhajmer. Dobitnik Oskara, Met Dejmon, glumi generala Lezlija Grouvsa Džuniora, direktora projekta Menhetn, dok je Robert Dauni Džunior u ulozi Luisa Strausa, osnivača Američkog komiteta za atomsku energiju.
Nominovana za Oskara, Florens Pju glumi psihijatra Džin Tetlok, Beni Safdi igra teoretičara fizike Edvarda Telera, Majkl Angarano glumi Roberta Serbera, A Džoš Hartnet pionira američke nuklearne nauke, Ernesta Lorensa.
U filmu OPENHAJMER takođe glumi i dobitnik Oskara Rami Malek, kao i osam puta nominovan za Oskara glumac, scenarista, producent i reditelj Kenet Brana, koji je ranije sarađivao sa Nolanom.
Radnja filma zasnovana je na knjizi koja je osvojila Pulicerovu nagradu, Američki Prometej: Trijumf i tragedija Džeja Roberta Openhajmera koju su napisali Kai Berd i pokojni Martin Džej Šervin. Producenti su Ema Tomas, Čarls Roven iz Atlas Entertejnmenta i Kristofer Nolan.

Trejler

Cena ulaznice

500.oo dinara

Vreme

20 (četvrtak) 21:00 - 30 (Nedelja) 21:00(GMT+02:00)