Božiji čovek

28okt(okt 28)20:0003nov(nov 3)20:00Božiji čovek

Detalji događajaod 28.10. do 03.11.  od 20:oo
Žanr: biografski, drama,  u 2D formatu
Trajanje: 109 minuta
Režija: Yelena Popovic
Scenario: Yelena Popovic
Uloge:    Aris Servetalis, Mickey Rourke, Alexander Petrov, Tonia Sotiropoulou, Christos Loulis, Manos Gavras, Giannis Stankoglou, Babis Hawk Konstantinou
O filmu: Snagu pronalazimo u životima svetaca – njihove muke i borbe predstavljaju ogledalo naših, njihov trijumf nad ljudskom slabošću nam uliva nadu. Priča o veri i nadi je u samom centru filma “Božiji čovek”.
Progon je obeležio život svetog Nektarija Eginskog iz Grčke. Bio je sveštenik običnog naroda, a njegova poniznost je smetala ponosnim pravoslavnim klericima. Oklevetan je nakon što je njegova odanost probudila njihove sumnje. Parohijani su ga voleli, uprkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta. Vera u Boga mu je tokom celog života bila najbolja odbrana.
Za razliku od njegovih verskih pretpostavljenih kojima su na umu bili samo moć i svetovne počasti – Nektarije je brinuo o siromašnima, učio je seljane da čitaju i pišu, svojim primerom je inspirisao mladiće da uđu u sveštenstvo, pisao je knjige i držao propovedi koje su ljude približavale veri.

Trejler

Cena ulaznice

350.oo

Vreme

Oktobar 28 (četvrtak) 20:00 - Novembar 3 (Sreda) 20:00