Najava i trejler filma „Dina: drugi deo (Dune: Part Two)“

Nakon pada kuće Atreides, dolazi vreme za osvetu. Prvi trejler za film „Dina: drugi deo“ je predstavljena ovih dana javnosti, sa Timoteom Šalameom i Zendajom u glavnim ulogama. Direktni nastavak prvog dela Denija Vilneva, film nastavlja priču nakon napada Harkonnena na planetu Arrakis, dok Pol okuplja Fremen-ove trupe za kontra napad.
Osim Timotea Šalamea i Zendaye, u glumačkoj postavi se pojavljuju i Džoš Brolin i Havijer Bardem, kao i novi glumci poput Florence Pugh, Austina Butlera i Lea Seydoux u ulozi Lady Margot Fenring. Christopher Walken će takođe se pojaviti u ovoj holivudskoj produkciji, a vratiće se u ulozi galaktičkog cara Shaddam IV.a se u prvoj intenzivnom trejleru.

Trejler nam prikazuje nove slike iz filma, poput jahanja Paula na pesčanom crvu, inspirisanog tehnikama Fremen-a, ali i mladića suočenog sa svojim novim trupama, prihvatajući svoju sudbinu kao “mesija Dine”. Datum izlaska filma je planiran za 1. novembar 2023.
Adaptacija kultnog romana Deni Vilnev je 2021. godine predstavio „Dina: prvi deo“, dugo očekivanu adaptaciju knjige Frenka Herberta. Izazov za ovog Kanađanina bio je velik, nakon više od 25 godina od pomalo neuspešnog filma Dejvida Linča, Dinu iz 1984. godine i propalog projekta Alehandra Hodorovskog, koji je prikazan u dokumentarcu Jodorowsky’s Dune (2013).
Dugometražni film Denija Vilneva je dobro primljen od kritike i fanova, a tada je zaradio preko 400 miliona dolara zarade za budžet od 165 miliona dolara. Objavljen 1965. godine, Dina je možda najveći naučnofantastični roman u istoriji, postajući tokom godina najprodavaniji roman tog žanra.
Za njegovu novu adaptaciju, roman je podeljen na dva dela, pri čemu prvi završava otkrićem naroda Fremena od strane Pola i njegove majke Džesike. Priča o Polu Atreidesu dobila je pet nastavaka, uključujući Kuću Majki iz 1986. godine.

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes)

Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) označava povratak franšize u prequel bez Jennifer Lawrence. Nakon najave reboota...

Najava i trejler filma „Gran Turismo“

Godine 1997. izašla je igra "Gran Turismo" na prvoj PlayStation konzoli. Ova precizna simulacija vožnje, koju je kreirao Kazunori Yamauchi iz Polyphony Digital, privukla...

Miloš Avramović otkrio kada izlazi novi deo filma „Južni Vetar“

Treći deo stiže brže nego što smo mislili. "Južni Vetar: Na Granici" završio je emitovanje početkom ovog meseca, a fanovi su režisera i ostatak ekipe...

Najava Scorsese-ovog filma „Ubistva pod cvetnim mesecom“ (Killers of the Flower Moon)

Dužina trajanja Scorseseovog najnovijeg filma Martina Scorsesea, "Killers of the Flower Moon", upravo je otkrivena i kako navodi Deadline, film će trajati 3 sata...