Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes)

Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) označava povratak franšize u prequel bez Jennifer Lawrence.
Nakon najave reboota Harry Pottera u obliku serije, na red je došao na Igre gladi da se vrate na velika platna. Lionsgate je iskoristio CinemaCon kako bi otkrio prvi tizer za film „Balada o ptici pevačici i zmiji“ (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes), prequel poznate filmske serije koja je izlazila od 2012. do 2015. Zasnovan na knjigama Suzanne Collins, ovaj novi film će se odvijati 64 godine pre događaja koje znamo iz Igra gladi, i pratiće mladog predsednika Snoua, glavnog antagoniste u prvih četiri dela, kojeg tumači Donald Sutherland.
Jennifer Lawrence se ne vraća u ulozi Katnis Everdin, ali će Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Jason Schwartzman i Viola Davis pridružiti se glumačkoj ekipi ovog novog filma koji će režirati Francis Lawrence, reditelj filma Constantine (2005) i poslednje tri Igre gladi.
Izlazak filma Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) planiran je za 15. novembar 2023.
Tom Blyth (The Gilded Age) će tumačiti mladog Snoua, dok će Rachel Zegler, mlada holivudska zvezda koja je postala poznata ulogom u filmu West Side Story (2021) Stevena Spielberga, glumiti Luci Grej Berd, tributa iz Distrikta 12, članove Covey-a, nomadske grupe pevača i muzičara koji su nastupali širom Panema pre rata.
Kao ikonična saga iz žanra književnosti za mlade odrasle osobe, serijal knjiga Igre gladi objavljen je između 2008. i 2010. godine, s prequelom objavljenim 2020. godine. Prve tri knjige Suzanne Collins prate priču o mladoj Katnis koja se buni protiv distopijskog društva u kojem Vlada prisiljava adolescente da se međusobno ubijaju u krvavom
Ekranizacija serijala započela je 2012. godine, a serijal je postao veliki hit i doneo veliku popularnost Jennifer Lawrence, koja je tumačila junakinju Katnis. Serijal je završen 2015. godine s filmom „Igre gladi: Revolucija – 2. deo“, a franšiza je zaradila gotovo tri milijarde dolara od prihoda. Ovaj novi prequel može pokrenuti proizvodnju više novih nastavaka sage.
Ranije je Lionsgate najavio da se serija bazirana na svetu Sumrak-a (Twillight) nalazi u razvoju. Iako je projekat još u početnoj fazi, mogao bi označiti povratak još jedne velike sage književnosti za mlade.

“Sredinom novembra u bioskope stiže prednaslov megauspešne franšize „Igre gladi – Balada o ptici pevačici i zmiji”, zasnovanoj na svetskom bestseleru spisateljice Suzan Kolins. Ovo su desete Igre gladi, smeštene 64 godine pre prvog filma. Lusi Grej Berd predstavlja osiromašeni Distrikt 12, a 18-godišnji Koriolan Snou je njen mentor. Šanse su protiv njega, Lusi ne predviđa pobedu, ali nakon što uspe da privuče pažnju celog Panema prkosnom pesmom tokom ceremonije žetve, Snou misli da bi mogao da preokrene šanse u njihovu korist. Kombinujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snou i Lusi se utrkuju sa vremenom da bi preživeli i otkrili ko je pevačica, a ko zmija.”

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

Najava i trejler filma „Dina: drugi deo (Dune: Part Two)“

Nakon pada kuće Atreides, dolazi vreme za osvetu. Prvi trejler za film "Dina: drugi deo" je predstavljena ovih dana javnosti, sa Timoteom Šalameom i...

Najava i trejler filma „Gran Turismo“

Godine 1997. izašla je igra "Gran Turismo" na prvoj PlayStation konzoli. Ova precizna simulacija vožnje, koju je kreirao Kazunori Yamauchi iz Polyphony Digital, privukla...

Miloš Avramović otkrio kada izlazi novi deo filma „Južni Vetar“

Treći deo stiže brže nego što smo mislili. "Južni Vetar: Na Granici" završio je emitovanje početkom ovog meseca, a fanovi su režisera i ostatak ekipe...

Najava Scorsese-ovog filma „Ubistva pod cvetnim mesecom“ (Killers of the Flower Moon)

Dužina trajanja Scorseseovog najnovijeg filma Martina Scorsesea, "Killers of the Flower Moon", upravo je otkrivena i kako navodi Deadline, film će trajati 3 sata...