Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes)

Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) označava povratak franšize u prequel bez Jennifer Lawrence.
Nakon najave reboota Harry Pottera u obliku serije, na red je došao na Igre gladi da se vrate na velika platna. Lionsgate je iskoristio CinemaCon kako bi otkrio prvi tizer za film „Balada o ptici pevačici i zmiji“ (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes), prequel poznate filmske serije koja je izlazila od 2012. do 2015. Zasnovan na knjigama Suzanne Collins, ovaj novi film će se odvijati 64 godine pre događaja koje znamo iz Igra gladi, i pratiće mladog predsednika Snoua, glavnog antagoniste u prvih četiri dela, kojeg tumači Donald Sutherland.
Jennifer Lawrence se ne vraća u ulozi Katnis Everdin, ali će Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Jason Schwartzman i Viola Davis pridružiti se glumačkoj ekipi ovog novog filma koji će režirati Francis Lawrence, reditelj filma Constantine (2005) i poslednje tri Igre gladi.
Izlazak filma Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) planiran je za 15. novembar 2023.
Tom Blyth (The Gilded Age) će tumačiti mladog Snoua, dok će Rachel Zegler, mlada holivudska zvezda koja je postala poznata ulogom u filmu West Side Story (2021) Stevena Spielberga, glumiti Luci Grej Berd, tributa iz Distrikta 12, članove Covey-a, nomadske grupe pevača i muzičara koji su nastupali širom Panema pre rata.
Kao ikonična saga iz žanra književnosti za mlade odrasle osobe, serijal knjiga Igre gladi objavljen je između 2008. i 2010. godine, s prequelom objavljenim 2020. godine. Prve tri knjige Suzanne Collins prate priču o mladoj Katnis koja se buni protiv distopijskog društva u kojem Vlada prisiljava adolescente da se međusobno ubijaju u krvavom
Ekranizacija serijala započela je 2012. godine, a serijal je postao veliki hit i doneo veliku popularnost Jennifer Lawrence, koja je tumačila junakinju Katnis. Serijal je završen 2015. godine s filmom „Igre gladi: Revolucija – 2. deo“, a franšiza je zaradila gotovo tri milijarde dolara od prihoda. Ovaj novi prequel može pokrenuti proizvodnju više novih nastavaka sage.
Ranije je Lionsgate najavio da se serija bazirana na svetu Sumrak-a (Twillight) nalazi u razvoju. Iako je projekat još u početnoj fazi, mogao bi označiti povratak još jedne velike sage književnosti za mlade.

“Sredinom novembra u bioskope stiže prednaslov megauspešne franšize „Igre gladi – Balada o ptici pevačici i zmiji”, zasnovanoj na svetskom bestseleru spisateljice Suzan Kolins. Ovo su desete Igre gladi, smeštene 64 godine pre prvog filma. Lusi Grej Berd predstavlja osiromašeni Distrikt 12, a 18-godišnji Koriolan Snou je njen mentor. Šanse su protiv njega, Lusi ne predviđa pobedu, ali nakon što uspe da privuče pažnju celog Panema prkosnom pesmom tokom ceremonije žetve, Snou misli da bi mogao da preokrene šanse u njihovu korist. Kombinujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snou i Lusi se utrkuju sa vremenom da bi preživeli i otkrili ko je pevačica, a ko zmija.”

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

The Continental: From the World of John Wick

Vratimo se u Njujork iz 1970-ih i legendarni hotel za ubice iz John Wick univerzuma. The Continental upoznajemo kroz mladog Winston Scott-a koji se...

„3211“

Režija: Danilo Bećković i Andrijana Stojković Scenario: Dimitrije Vojnov Uloge: Stefan Đurić Rasta, Radomir Rale Milenković, Goran Sultanović, Slaviša Čurović, Milan Čučilović... Žanr: muzički, biografski, triler O filmu:...

„Napoleon“ novi film Ridlija Skota uskoro u bioskopima

Trejler za film „Napoleon“, čiju režiju potpisuje Ridli Skot, objavljen je u ponedeljak 10. jula, a za 24 časa na Jutjubu je pregledan više...

Najava i trejler filma „Čuvari formule“ Dragana Bjelogrlića

Novi film Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule” biće premijerno prikazan na jednom od najvećih evropskih filmskih festivala u Lokarnu (Švajcarska) i to u okviru prestižnog...