Miloš Avramović otkrio kada izlazi novi deo filma „Južni Vetar“

Treći deo stiže brže nego što smo mislili.
„Južni Vetar: Na Granici“ završio je emitovanje početkom ovog meseca, a fanovi su režisera i ostatak ekipe svakodnevno spopadali uz pitanja o sledećim izdanjima ove popularne franšize.
Tako je, Miloš Avramović, poznat i po nadimku Avram, na svom Instagramu (@awramovsky), jednom od pratioca odgovorio kad da očekuje novo izdanje serijala.
„Samo ti kaži kad počinje sledeća sezona i dosta je.“ – napisao je pratioc u komentaru na jednoj od Avramovih poslednjih objava.
„Proleće.“ – glasio je kratak odgovor režisera.
Nakon prve sezone, koja se prikazivala u periodu između februara i aprila 2020. godine, sledeće izdanje filma počelo je sa snimanjem istog leta uprkos problemima sa pandemijom. Film je premijerno prikazan u julu 2021. godine, na Pulskom filmskom festivalu. Verovatno bi bio prikazan i ranije uz nešto povoljniju situaciju kada se radilo o zakonima o javnim okupljanjima. Tako možemo reći da je sledeće „Južni Vetar“ izdanje sasvim realno za očekivati na proleće 2024., a tako veruje i Avramović.

Treći nastavak poznate franšize, koja je postala nacionalni i regionalni produkcijski brend i bioskopski blokbaster, donosi kvalitativno pomeranje autorskog postupka – i rediteljski, i ritmički, i vizuelno – u odnosu na drugi deo trilogije „Ubrzanje“.
Radnja filma je ovog puta smeštena na Kosovo, i na jedan surov i realističan način opisuje svet albanske mafije koji je ukorenjen u kodekse ponašanje i običaja. Naši junaci, na svoj prepoznatljiv, često i duhovit način pokušavaju da se izvuku iz krutih matrica albanskog podzemlja u koje su sami upali zbog svojih poslova.
Glavni junak je u trećem delu introspektivniji, okrenuti je svojoj prošlosti i krivici koju nosi prema svojoj porodici, i u tom smislu jeste pozitivna promena u odnosu na tipičan lik iz kriminalnog miljea.

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

Najava i trejler filma „Dina: drugi deo (Dune: Part Two)“

Nakon pada kuće Atreides, dolazi vreme za osvetu. Prvi trejler za film "Dina: drugi deo" je predstavljena ovih dana javnosti, sa Timoteom Šalameom i...

Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes)

Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) označava povratak franšize u prequel bez Jennifer Lawrence. Nakon najave reboota...

Najava i trejler filma „Gran Turismo“

Godine 1997. izašla je igra "Gran Turismo" na prvoj PlayStation konzoli. Ova precizna simulacija vožnje, koju je kreirao Kazunori Yamauchi iz Polyphony Digital, privukla...

Najava Scorsese-ovog filma „Ubistva pod cvetnim mesecom“ (Killers of the Flower Moon)

Dužina trajanja Scorseseovog najnovijeg filma Martina Scorsesea, "Killers of the Flower Moon", upravo je otkrivena i kako navodi Deadline, film će trajati 3 sata...