Najava i trejler filma „Sisu“

Sisu (Finnish: Sisu; radni naslov “Immortal”) je finski istorijski akcioni film iz 2022. godine, napisan i režiran od strane Jalmarija Helandera.
Tokom poslednjih očajničkih dana Drugog svetskog rata, duboko u divljini Laplanda, Aatami Korpi (Jorma Tommila) traga za zlatom tokom Laplandskog rata. Povremeno se čuje prelet bombardera i udaljeni zvukovi rata tokom vedrih jesenjih noći. Konačno, naporno traganje se isplati, a zlatna prašina u posudi pretvara se u zlatne zrnca. Aatami kreće da odnese svoje blago u najbliži grad.
Kada se tridesetoročlana nacistička eksterminatorska grupa pod vođstvom SS Obersturmführera Bruna Helldorfa (Aksel Hennie) okrene protiv Aatamija, započinje uzbudljiva i željna zlata potera kroz uništenu i miniranu divljinu Laplanda, pri čemu Aatami mora voditi svoj rat protiv ove nadmoćne vojske. Nacisti ubrzo shvataju da su se upustili u sukob sa neobičnim rudarom.

Iako ne postoji direktni prevod za finsku reč “sisu”, ovaj legendarni bivši komandos će personifikovati šta znači sisu: hrabrost i neverovatna odlučnost kojom se prkosi neprijateljima koji su brojniji i jači. Bez obzira na to šta nacisti urade, ovaj ubica će otići do krajnjih granica kako bi povratio svoje zlato – čak i ako to znači da će ubiti svakog nacistu na svom putu.
Sony Pictures Worldwide Acquisitions je stekao međunarodna distributivna prava za film, dok je Lionsgate kupio prava za distribuciju u Severnoj Americi. Film je debitovao na “Midnight Madness” sekciji Toronto International Film Festival-a u septembru 2022. godine.
“Sisu” je producirao Petri Jokiranta, a izvršni producenti su Mike Goodridge, Gregory Ouanhon i Antonio Salas.
Film se premijerno prikazuje u Sjedinjenim Državama od 28. aprila 2023. godine, a nadamo se i ubrzo u domaćim bioskopima.

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

The Continental: From the World of John Wick

Vratimo se u Njujork iz 1970-ih i legendarni hotel za ubice iz John Wick univerzuma. The Continental upoznajemo kroz mladog Winston Scott-a koji se...

„3211“

Režija: Danilo Bećković i Andrijana Stojković Scenario: Dimitrije Vojnov Uloge: Stefan Đurić Rasta, Radomir Rale Milenković, Goran Sultanović, Slaviša Čurović, Milan Čučilović... Žanr: muzički, biografski, triler O filmu:...

„Napoleon“ novi film Ridlija Skota uskoro u bioskopima

Trejler za film „Napoleon“, čiju režiju potpisuje Ridli Skot, objavljen je u ponedeljak 10. jula, a za 24 časa na Jutjubu je pregledan više...

Najava i trejler filma „Čuvari formule“ Dragana Bjelogrlića

Novi film Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule” biće premijerno prikazan na jednom od najvećih evropskih filmskih festivala u Lokarnu (Švajcarska) i to u okviru prestižnog...