Najava i trejler filma „Vavilon“ (Babylon)

U režiji Dejmijena Šazela, film „Vavilon“ (Babylon) je originalna priča epskih razmera smeštena u Los Anđeles 1920-ih, predvođena Bredom Pitom, Margo Robi, Dijegom Kalvom, kao i ansamblom koji čine Džovan Adepo, Li Jun i Džin Smart.
Priča o ogromnoj ambiciji i nečuvenim ekscesima, prati uspone i padove više likova tokom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u počecima Holivuda.
Naslov film ima referencu na poznati antički grad Mesopotamije koji ima simboliku zla, gordosti i razvrata koja je odlikovala početak i uspon Holivuda kroz nastranost i padove svojih protagonista.
Početak trejlera odmah pokazuje smernicu filma, Margo Robi i Dijego Kalva konzumiraju drogu želeći da budu deo večne i bezgranične filmske industrije. A tu je i Bred Pit kao etablirana holivudska zvezda koja se seća da su nekada stavljali glumce i životinje u isti rang.

Neobuzdane zabave podsećaju na one iz filma Veliki Getsbi Baza Lurmana, koje su se odigravale u Njujorku istovremeno, stil Dejmijena Šazela je ipak drugačiji. Korišćena je toplija paleta boja a i vidi se sa kolikom pažnjom se poigravao sa svetlošću i kamerama.
Za razliku od romantične atmosfera filma La La Land koji nam je prikazao Holivudsku magiju na jedan čedniji način, ovo novo ostvarenje to čini kroz prizmu ludih godina.
Radnja filma još uvek nije poznata ali nema sumnje da će biti reči o stvaranju Holivudske filmske imperije koja neće biti nimalo idealizovana. Biće tu slomljenih nada mladih glumaca koji postaju zavisnici od opijata, koji učestvuju u ludim žurkama, da bi bili odbačeni kada više ne budu bili u trendu.
Priča o ogromnoj ambiciji i nečuvenim ekscesima, prati uspone i padove više likova tokom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u počecima Holivuda.

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

The Continental: From the World of John Wick

Vratimo se u Njujork iz 1970-ih i legendarni hotel za ubice iz John Wick univerzuma. The Continental upoznajemo kroz mladog Winston Scott-a koji se...

„3211“

Režija: Danilo Bećković i Andrijana Stojković Scenario: Dimitrije Vojnov Uloge: Stefan Đurić Rasta, Radomir Rale Milenković, Goran Sultanović, Slaviša Čurović, Milan Čučilović... Žanr: muzički, biografski, triler O filmu:...

„Napoleon“ novi film Ridlija Skota uskoro u bioskopima

Trejler za film „Napoleon“, čiju režiju potpisuje Ridli Skot, objavljen je u ponedeljak 10. jula, a za 24 časa na Jutjubu je pregledan više...

Najava i trejler filma „Čuvari formule“ Dragana Bjelogrlića

Novi film Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule” biće premijerno prikazan na jednom od najvećih evropskih filmskih festivala u Lokarnu (Švajcarska) i to u okviru prestižnog...