Jubilarni 10-i Kraljevski filmski festival

   Kraljevski filmski festival (KFF), jedinstven po tome što u prvi plan stavlja umetnike iz postprodukcije filma, prikazaće u jubilarnom, desetom izdanju, koje će biti održano od 27. do 30. avgusta u Kraljevu – 37 filmova iz celog sveta u takmičarskom programu.
Članovi žirija 10. KFF-a su reditelj Predrag Velinović, direktor fotografije Milorad Glušica i montažerka Anika Tesla.
Na 10. KFF-u, koji će biti otvoren 27. avgusta u 15 sati u bioskopu Kvart, biće dodeljene nagrade za najbolji film, najbolju montažu i za najbolji dizajn zvuka, kao i nagrada mladog žirija, koju dodeljuju posetioci uzrasta od 15 do 20 godina, čiji rad prati mentor.
Za 29. avgust od 14 sati u bioskopu Kvart najavljen je masterklas Jelene Maksimović, jedne od trenutno najprepoznatljivijih montažera u Srbiji. Diplomirala je FTV montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a kao montažerka, korediteljka i koscenaristkinja radila je na filmovima koji su prikazivani na internacionalnim filmskim festivalima u Kanu, Veneciji, Berlinu, Lokarnu, Roterdamu, Torontu, Sarajevu… Pored filma, ostvarila je brojne saradnje na polju video radova, prostornih instalacija, pozorišnih predstava.
Zatvaranje 10. KFF-a biće 30. avgusta u 15.30 sati uz dodelu nagrada i projekciju filma “Nigde” reditelja Predraga Velinovića, u kojem glavne uloge igraju Nebojša Milovanović, Marija Bergam i Miloš Samolov.

Prikazivanjem zanimljivih filmova, razgovorima sa montažerima, dizajnerima zvuka, majstorima vizuelnih efekatam, specijalizovanim predavanjima iz post-produkcije i drugim aktivnostima, KFF nudi jedinstven sadržaj kako u Srbiji, tako i u ovom delu Evrope.
Cilj KFF-a je da posetiocima ukaže na filmsku umetnost kao neodvojivi deo svakodnevnog života i da istovremeno pruži inspirativan, nov i svež pogled na film kroz prizmu post-produkcije. Takođe, KFF želi da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane filmske umetnike sa domaćih i stranih prostora, te da razmenom znanja i iskustava doprinese poboljšanju filmskog kadra u Srbiji, a da široj publici ukaže na značaj post-produkcije u stvaranju filmske umetnosti.
Osim u bioskopu Kvart, festivalski program biće odražan i u Kulturnom centru “Evergreen”, gde će 30. avgusta biti prikazani pobednički filmovi.
Festival je podržan od Ministarstva kulture i informisanja Srbije, kao i gradskih vlasti Kraljeva.
Festivalski sajt je kff.rs, a program sa satnicom nalazi se u Kalendaru portala SEEcult.org
Jubilarni 10-i Kraljevski filmski festival • Bioskop KVART

 

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

Met Rivs potvrdio početak radova na filmu „The Batman 2“

Početkom ove nedelje pojavile su se informacije da "The Batman 2" naslov još uvek nije zvanično potvrđen, ali je u poslednjem intervjuu za Deadline,...

Prvi trejler za seriju „Gospodar prstenova: Prstenovi moći“

Amazonova serija  "Gospodar prstenova: Prstenovi moći" (The Lord of the Rings: The Rings of Power) dobila je svoj prvi zvanični trejler. Prednastavak slavne trilogije izlazi...

NAJAVA FILMA „SVETA PETKA: KRST U PUSTINJI“

Originalni naslov: Sveta Petka: Krst u pustinji Režija: Hadži-Aleksandar Đurović U glavnim ulogama: Milena Predić, Milica Stefanović, Filip Hajduković, Jadranka Selec, Daniel Sič, Branislav Tomašević, Andrej...

„Strahinja Banović“ kandidat za nagradu Evropske filmske akademije

Evropska filmska akademija objavila je prvi izbor filmova koji će se ove godine takmičiti u više kategorija za nagrade EFA, a među 30 evropskih...
X