Kultna serija u najavi „Točak vremena“

Točak vremena (The wheel of time) nova je epska fantastična serija čije emitovanje počinje već ovog novembra koja je zasnovana na istoimenom romanu Roberta Džordana.
U seriji pratimo Moarejn (Rozamund Pajk), članicu „Aes Sedai“, moćne organizacije žena koje se bave magijom. Ona vodi grupu od pet mladih žena na put oko sveta, verujući da bi jedna od njih mogla biti reinkarnacija Zmaja, moćne osobe, za koju proročanstvo kaže da će ili spasti ili uništiti svet.
Moarejn i Lan odvode Rend, Met, Perin, Egvejn i Ninavi iz sela Dve Reke na opasno putovanje, dok ih progone Troloksi, čudovišni podanici demonskog entiteta poznatog kao Mračni.
Jedna Moć je sistem magije, koji su nekad koristila oba pola, ali muški aspekat ove moći se davno iskvario, pod uticajem Mračnog. Aes Sedai je organizacija koja sada čuva mir i magiju na čitavom kontinentu, iako sama organizacija ima i drugačije obojene frakcije.
Ova organizacija proganja sve muškarce koji imaju moć, i oduzima im ih, što može biti fatalno. Jedan primer za to je i Logejn (Alvaro Morte), muškarac koji može da kanališe Jednu Moć. On pokušava da se predstavi kao reinkarnacija Zmaja – davno izgubljeni mesija.
Za razliku od sličnih sadržaja, kao što su „Igra prestola“ i „Gospodar prstenova“, u ovoj epskoj avanturi glavni likovi su žene.

Glavne uloge tumače: Rozamund Pajk, Džoša Stradovski, Markus ruterford, Zoi Robins, Barni Haris, Madlen Meden i Daniel Heni.
Prva sezona serije Točak vremena je snimana u Pragu od 2019. do proletos, a snimanje druge sezone je počelo u julu ove godine. Prve tri epizode će biti prikazane 19. novembra na Amazon Prajmu, a zatim će se emitovati jedna epizoda nedeljno, sve do 24. decembra.

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

Eddie Murphy se vraća u „Beverly Hills Cop: Axel Foley“ na Netflix-u

Eddie Murphy se vraća kao čuveni policajac van svog elementa, Axel Foley, u dugo očekivanom nastavku "Beverly Hills Cop: Axel Foley", i izgleda kao...

Najava i trejler filma „Izmišljeni prijatelji“ (Imaginary Friend)

Promena žanra za Johna Krasinskog nakon njegova dva filma Tiho mesto (A Quiet Place). Njegovo novo ostvarenje naziva se Izmišljeni prijatelji (Imaginary Friend) i...

Kung Fu Panda se vraća, ali sa pojačanjem!!!

Prvi trejler za "Kung Fu Panda 4" je stigao, sa povratkom Jack Black-a kao Po-a pored raznovrsnog asortimana novih i povratnih likova. Trejler pun akcije...

Denis Villeneuve otkrio da radi na scenariju za treći „Dune“ film

Režiser je pričao o njegovim planovima za "Dune Messiah", i kako je predstojeći druge deo Dine ''mnogo bolji'' od prvog. Dok brojimo dane do izlaska...