Kultna serija u najavi „Točak vremena“

Točak vremena (The wheel of time) nova je epska fantastična serija čije emitovanje počinje već ovog novembra koja je zasnovana na istoimenom romanu Roberta Džordana.
U seriji pratimo Moarejn (Rozamund Pajk), članicu „Aes Sedai“, moćne organizacije žena koje se bave magijom. Ona vodi grupu od pet mladih žena na put oko sveta, verujući da bi jedna od njih mogla biti reinkarnacija Zmaja, moćne osobe, za koju proročanstvo kaže da će ili spasti ili uništiti svet.
Moarejn i Lan odvode Rend, Met, Perin, Egvejn i Ninavi iz sela Dve Reke na opasno putovanje, dok ih progone Troloksi, čudovišni podanici demonskog entiteta poznatog kao Mračni.
Jedna Moć je sistem magije, koji su nekad koristila oba pola, ali muški aspekat ove moći se davno iskvario, pod uticajem Mračnog. Aes Sedai je organizacija koja sada čuva mir i magiju na čitavom kontinentu, iako sama organizacija ima i drugačije obojene frakcije.
Ova organizacija proganja sve muškarce koji imaju moć, i oduzima im ih, što može biti fatalno. Jedan primer za to je i Logejn (Alvaro Morte), muškarac koji može da kanališe Jednu Moć. On pokušava da se predstavi kao reinkarnacija Zmaja – davno izgubljeni mesija.
Za razliku od sličnih sadržaja, kao što su „Igra prestola“ i „Gospodar prstenova“, u ovoj epskoj avanturi glavni likovi su žene.

Glavne uloge tumače: Rozamund Pajk, Džoša Stradovski, Markus ruterford, Zoi Robins, Barni Haris, Madlen Meden i Daniel Heni.
Prva sezona serije Točak vremena je snimana u Pragu od 2019. do proletos, a snimanje druge sezone je počelo u julu ove godine. Prve tri epizode će biti prikazane 19. novembra na Amazon Prajmu, a zatim će se emitovati jedna epizoda nedeljno, sve do 24. decembra.

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

Najava i trejler filma „Avatar: Put vode“ (Avatar: The Way of Water)

Objavljen je prvi trejler za nastavak sage „Avatar: Put vode“ (Avatar: The Way of Water) o čudesnim stanovnicima zemlje Pandore koji prikazuje nova bića...

Novi trejler za mini TV seriju Obi-Van Kenobi

Povodom četvrtog maja koji je proklamovan za Star Wars dan, ovog puta je Dizni obradovao fanove ratova zvezda novim trejlerom za mini tv seriju...

Nova HBO serija „Kuća zmaja“ (House of the Dragon) u avgustu na malim ekranima

Nova HBO serija „Kuća zmaja“ (House of the Dragon) imaće premijeru 22. avgusta na striming platformi HBO Max i HBO kanalu. Možemo očekivati još jedan...

„Tamo gde rakovi pevaju“ uskoro na velikom platnu

Bestseler Njujork tajmsa i najprodavaniji roman na Amazonu u 2019. godini „Tamo gde rakovi pevaju” dobio je svoju filmsku adaptaciju. Ova dirljiva priča o...
X