Kultna serija u najavi „Točak vremena“

Točak vremena (The wheel of time) nova je epska fantastična serija čije emitovanje počinje već ovog novembra koja je zasnovana na istoimenom romanu Roberta Džordana.
U seriji pratimo Moarejn (Rozamund Pajk), članicu „Aes Sedai“, moćne organizacije žena koje se bave magijom. Ona vodi grupu od pet mladih žena na put oko sveta, verujući da bi jedna od njih mogla biti reinkarnacija Zmaja, moćne osobe, za koju proročanstvo kaže da će ili spasti ili uništiti svet.
Moarejn i Lan odvode Rend, Met, Perin, Egvejn i Ninavi iz sela Dve Reke na opasno putovanje, dok ih progone Troloksi, čudovišni podanici demonskog entiteta poznatog kao Mračni.
Jedna Moć je sistem magije, koji su nekad koristila oba pola, ali muški aspekat ove moći se davno iskvario, pod uticajem Mračnog. Aes Sedai je organizacija koja sada čuva mir i magiju na čitavom kontinentu, iako sama organizacija ima i drugačije obojene frakcije.
Ova organizacija proganja sve muškarce koji imaju moć, i oduzima im ih, što može biti fatalno. Jedan primer za to je i Logejn (Alvaro Morte), muškarac koji može da kanališe Jednu Moć. On pokušava da se predstavi kao reinkarnacija Zmaja – davno izgubljeni mesija.
Za razliku od sličnih sadržaja, kao što su „Igra prestola“ i „Gospodar prstenova“, u ovoj epskoj avanturi glavni likovi su žene.

Glavne uloge tumače: Rozamund Pajk, Džoša Stradovski, Markus ruterford, Zoi Robins, Barni Haris, Madlen Meden i Daniel Heni.
Prva sezona serije Točak vremena je snimana u Pragu od 2019. do proletos, a snimanje druge sezone je počelo u julu ove godine. Prve tri epizode će biti prikazane 19. novembra na Amazon Prajmu, a zatim će se emitovati jedna epizoda nedeljno, sve do 24. decembra.

Najčitanije

spot_img

JOŠ OD AUTORA

Najava i trejler filma „Dina: drugi deo (Dune: Part Two)“

Nakon pada kuće Atreides, dolazi vreme za osvetu. Prvi trejler za film "Dina: drugi deo" je predstavljena ovih dana javnosti, sa Timoteom Šalameom i...

Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes)

Balada o ptici pevačici i zmiji (Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) označava povratak franšize u prequel bez Jennifer Lawrence. Nakon najave reboota...

Najava i trejler filma „Gran Turismo“

Godine 1997. izašla je igra "Gran Turismo" na prvoj PlayStation konzoli. Ova precizna simulacija vožnje, koju je kreirao Kazunori Yamauchi iz Polyphony Digital, privukla...

Miloš Avramović otkrio kada izlazi novi deo filma „Južni Vetar“

Treći deo stiže brže nego što smo mislili. "Južni Vetar: Na Granici" završio je emitovanje početkom ovog meseca, a fanovi su režisera i ostatak ekipe...