- reklame -

SE_GIJ-Storm_Shadow-SRB
Paramount Pictures je objavio prvi trejler za film “G.I. JOE – Zmijske oči” (Snake Eyes: G. I. Joe Origins), u kome ćemo se upoznati sa poreklom jednog od omiljenijih pripadnika poznate vojne jedinice.

Glavnu ulogu u filmu tumači Henry Golding (Crazy Rich Asians) i u prikazanim kadrovima možemo videti  veliku dozu stilizovane akcije koja se prirodno nadovezuje na kultnu planinsku scenu iz filma “G.I. JOE – Odmazda” (G.I. JOE Retaliation). Zmijske oči (Snake Eyes) je nindža odeven u crno koji nikada ne otkriva svoje lice i ne govori. Prvi put se pojavio 1982 godine u okviru “G.I. Joe : A Real American Hero”. Od početka su pomenute osobine učinile da postane popularniji od svojih saboraca, da bude miljenik mase i da krene ponekad u solo akcije praćen svojim vernim psom  Timberom.

G.I. Joe – Zmijske Oči, je tvrdoglavi samotnjak primljen u drevni japanski klan, Arašikage, nakon što je spasio život nasledniku. Po dolasku u Japan, Arašikage uče Zmijske Oči tajnama nindža ratnika, ali mu pružaju i nešto za čime je dugo žudeo. Tu je našao i svoj dom. Međutim, kada tajne iz njegove prošlosti budu otkrivene, Zmijske Oči će morati da prođe ispit savezništva i časti, čak iako to znači gubitak poverenja onih njemu najbližih.
Film je zasnovan na likovima G.I. Joe, a u istom se pojavljuju i njegov zakleti neprijatelj Andrew Koji, kao Olujna Senka, takođe nindža i brat po poružju. Úrsula Corberó, kao Baronica, Samara Weaving kao Skarlet, Haruka Abe je Akiko, Tahehiro Hira je Kenta i Iko Uvais, kao Čvrsti majstor.
Režiju filma potpisuje Robert Schwentke (RED, Insurgent, R.I.P.D.) dok je za scenario zadužen Evan Spiliotopoulos (The Huntsman : Winter’s War, Hercules, Beauty and the Beast).

U domaćim bioskopima od 22. jula 2021.

- reklame -