Home Filmske novosti Stiže nastavak hit serije "Igra prestola"

Stiže nastavak hit serije "Igra prestola"

0
Stiže nastavak hit serije "Igra prestola"

house-of-the-dragon-700x380-1
U toku je snimanje nove serije “House of the Dragon”, koja čini prequel popularne sage “Igra prestola”.
Baza filmskih podataka IMDB službeno je potvrdila da će se serija snimati u Maroku, Islandu, Velikoj Britaniji, ali i Hrvatskoj.

“House of the Dragon” je naslednik serije “Game of Thrones” zasnovana na George’s R.R. Martin’s “Fire & Blood”,.
Iako emisija neće biti emitovana pre 2022. godine, HBO nam je prvi put predstavio izdanje “The Dance of Dragons” (Histories & Lore). Kako je dugometražni prilog dug samo 20 minuta, razumljivo je da daje samo jezgrovit pregled najvažnijih događaja koji su se dogodili tokom građanskog rata u Targarienu – mada je vrlo tačan pregled događaja koje pokriva.

Smeštena 300 godina pre događaja “Igre prestola”, serija govori o turbulentnom periodu za House Targarien, koji je protiv brata i sestre i zmaja protiv zmaja. Poenta spora: ko treba da vlada na Gvozdenom tronu.
„Vekovima pre događaja “Igre prestola”, House Targarien – jedina porodica gospodara zmajeva koja je preživela Propast Valiria – nastanila se na Dragonstone-u“, prema opisu knjige na sajtu autora. „Vatra i krv započinju svoju priču sa legendarnim Aegonom Osvajačem, tvorcem Gvozdenog trona, i dalje prepričavaju generacije Targarijena koje su se borile da zauzmu to kultno sedište, sve do građanskog rata koji je skoro raskinuo njihovu dinastiju odvojeno.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

X