dark_phoenix_ver3_xxlg

Filmska štampa je već prenela da je novi „X Men“ film, „Mračni feniks“, podbacio na blagajnama tokom prvog vikenda prikazivanja.
Film o Džin Grej, odnosno „Mračnom feniksu“ koju igra Sofi Tarner, Sansa iz „Igre prestola“, tokom prvog vikenda na blagajnama je zaradio svega 14 miliona dolara, a dve nedelje nakon premijere, situacije se nije značajno pobošljala i svi se slažu da je film doživeo finansijsku katastrofu!
Reditelj Sajmon Kinberg, koji je ujedno radio i kao scenarista i producent filma, otkrio je u novom intervjuu za „KCRW The Business“ da je komercijalna propast filma njegova krivica.  „Ovde sam i kažem da kada film ne „proradi“, svalite to na mene. Ja sam pisac-reditelj, film se nije spojio sa publikom, to je moja krivica“, istakao je on i dodao da uprkos svemu on i dalje voli ovaj film.

„Mračni feniks“ je originalno trebalo da ima premijeru u novembru prošle godine, da bi potom to bilo pomereno za februar ove godine i na kraju ugledao velika platna tek 7. juna. Kinberg smatra da je i ovo imalo uticaja na to da publika ne bude toliko zainteresovana, jer, kako kaže, nije u pitanju klasični film o superherojima i smatra da bi bilo bolje sve da je pušten u novembru. „Otežavajuća nam je okolnost i to što smo izašli pet ili šest nedelja nakon filma koji će verovatno biti prvi ili drugi najveći film u istoriji kinematografije“, rekao je on misleći na „Osvetnike: Kraj igre“. „Ali, neću kriviti samo takve stvari. Očigledno je da se film nije spojio sa publikom koja ga nije videla, kao ni sa onom koja jeste – to je sve moja krivica“, zaključio je on.

avatar
  Subscribe  
Notify of