Srđan Dragojević trenutno radi na svom novom filmu „Nebesa“ koji je opisan kao alternativna hronika poslednje tri decenije istorije zajedničkih prostora, a koja se služi fantastikom kako bi „na što efektniji način predstavila prelomne trenutke od raspada komunističke Jugoslavije do danas“.


Film će prema svemu sudeći biti politička satira, ali i duboka analiza ljudske prirode, a biće zasnovan na prozi francuskog pisca Marsela Emea. Priča će biti podeljena na tri hronološka dela i odvijaće se tokom 1993., 2001. i 2018. godine.

Srđan Dragojević

Planirano je da u „Nebesima“ zaigraju Nikola Kojo, Srđan Todorović, Sergej Trifunović, Branislav Trifunović, Miloš Timotijević, Miloš Samolov, Ksenija Marinković, braća Navojec, Dejan Aćimović i drugi. Biće snimljen i realizovan u srpsko-crnogorsko-makedonsko-hrvatsko-slovenačko-nemačkoj koprodukciji.

Nagrađivani Dragojević je najviše poznat po filmovima „Mi nismo anđeli“, „Lepa sela, lepo gore“, „Rane“, „Mi nismo anđeli 2“ i „Parada“ koji je na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu osvojio nagradu publike.

avatar
  Subscribe  
Notify of