Sainst-Web
Nakon svetske premijere na festivalu BelDocs u Beogradu, dokumentarni film “Sveci, Savo i Srbija” će biti prvo prikazan 04. juna u Kraljevu pre projekcija u ostalim većim gradovima.
Pomaranje predstavlja Creative Media International u saradnji sa kompanijom The Magic Lightbox Company i Saints, Savo, Serbia Productions, dokumentarni filma Sava Tufegdžića „Sveci, Savo i Srbija“.
Savin poslednji dugometražni dokumentarni film je putovanje do vere, porodice i veza. Savo, koji je rođen u Južnoj Africi, prvi put je posetio Srbiju, zemlju porekla svojih roditelja, 2010. godine, kada se ujedno I prvi put sreo sa rođacima, tetkama, stričevima i njegovom polusestrom. Od tada se vraćao 14 puta, upoznajući se sve više sa istorijom svoje porodice i  zemlje.  2017. godine odlučio je da dokumentuje svoje putovanje. Dokumentarni film prati korene njegovog oca, poreklom iz Bosne sredine 1700-ih, pa sve do njihovog kasnijeg naseljavanja planine Stance i sela nadomak Kraljeva. Ovaj film takođe razmatra život u Srbiji danas, kako kulturni tako i verski, koji ga čini jedinstvenim, ispričan kroz bogatu istoriju grada koji je zaslužan za formiranje srpske kulture. Kraljevo je jedini grad u Srbiji u kojem je u poslednjih 800 godina 7 kraljeva krunisano, prolazeći kroz vrata glavne crkve. Engleski prevod imena Kraljevo je Kraljevski grad. Savo nas vodi na put samospoznaje, dok priča o članovima porodice, zajednici Kraljeva, verskim ustanovama i umetnicima.

Ulaz je slobodan za ovaj dokumentarni film

avatar
  Subscribe  
Notify of