irishman

Netflix je objavio prvi trejler za  film The Irishman kojeg potpisuje Martin Scorcese legendarni filmski reditelj. Ovde se radi o napetoj, istinitoj, gangsterskoj priči u kojoj je glavni protagonista Frank Sheeran,  ubica koja je svojim delima promenio tok istorije.
“I heared you paint houses”, prva je rečenica koju je Hoffa uputio Ircu kad su se upoznali, a prevedena s mafijaškog znači: “Čujem da si plaćeni ubica”. U mafijaškom slengu bojenje kuća obavlja se krvlju, ne?
Zanimljivo je da je i ovde iskorišćen trend da se kompjuterskom grafikom  “podmlade” protagoniste filma jer se priča odvija kroz duži vremenski period.
Iako još uvek nema zvaničnog datuma emitovanja, film će biti premijerno prikazan na 57 New York filmskom festivalu a glasine kruže da će se pojaviti na Netflixu 28 novembra 2019.
Glumačka ekipa filma je zaista impresivna: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Bobby Cannavale, Ray Romano, Jack Huston, Jesse Plemons, Anna Paquin, Stephen Graham, Domenick Lombardozzi…
Prema knjizi ”I Heard You Paint Houses”, “The Irishman” priča priču o nestanku sindikalnog vođe Jimmy Hoffa 1975 godine. Film će biti ispričan iz pogleda Franka “The Irishman” Sheeran’s, plaćenog ubice koji tvrdi da je odgovoran za nestanak Hoffe. “The Irishman” prikazuje događaje koji su doveli do zloglasnog slučaja i njegovog trajnog uticaja. Pesci će glumiti krimi šefa Russell “The Old Man” Bufalina, dok će Keitel imati ulogu drugog krimi šefa Angela “The Gentle Don” Bruna.
”The Irishman” će ujediniti  trio  kojeg čine Martin Scorsese, De Niro  i Pesci nakon 22 godine i njihove zadnje saradnje na filmu “Casino”. Pesci se zapravo povukao iz glume 2010 godine, ali ga je Scorsese, nakon mnogih neuspešnih pokušaja, uspeo nagovoriti da se vrati još jednom za ovaj film. Sa druge strane Keitelov zadnji posao s Martinom je bio 1976 u filmu “Taxi Driver”. Gangsterski filmski veteran Pacino, koji je radio sa De Nirom u filmovima “The Godfather Part II” (glumili su likove u drugim vremenskim razdobljima, tako da se nikada nisu tamo sreli) i “Heat”, će prvi put raditi sa Scorseseom, ispunjavajući snove mnogim fanovima.

Uprkos velikoj fami koja se stvorila iza filma i velikih imena iza njega, veliki filmski studiji su odbili producirati film. Najviše zbog skupog CGI (računarske animacije), kojom Scorsese želi pomladiti glumce, obzirom na to da će se film provlačiti kroz nekoliko decenija.

avatar
  Subscribe  
Notify of