nineteen_seventeen_xlg

Studio Universal je objavio prvi trejler za novu ratnu dramu „1917“ reditelja Sema Mendesa, poznatog po filmovima kao što su „American Beauty“ (1999), „Revolutionary Road “ (2008) i „Skayfall“ (2012).
Glavne uloge u filmu tumače George MacKay i Dean-Charles Chapman, dok se u sporednim ulogama nalaze Teresa Mahoney, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Colin Firth…
Kao što njegovo samo ime kaže, film se dešava 1917. godine tokom vrhunca Prvog svetskog rata. U fokusu radnje su dva mlada vojnika, Skofild i Blejk, koji od svojih nadređenih dobijaju naizgled nemoguću misiju. Naime, od njih se očekuje da pređu preko teritorije neprijatelja i prenesu poruku svojim saborcima sa druge strane da se sprema veliki napad na njih koji ih može koštati nekoliko hiljada života. Među vojnicima u opasnosti se nalazi i Blejkov rođeni brat.

1917 će imati svoju premijeru 25. decembra. Podsećamo vas da smo poslednjih godina bili u prilici da gledamo dva veoma kvalitetna britanska filma koji se bave ratnim sukobima u 20. veku: The Darkest Hour (2017) i Dunkirk (2017). Nadamo se da će i novi film Sema Mendeza biti na istom nivou.

avatar
  Subscribe  
Notify of