History je spreman da se oprosti sa tv serijom „Vikings“, veoma uspešnu seriju koja je počela kao divlja hronika životnog puta Ragnara Lotbroka a sada nam prikazuje njegove potomke i njihovu želju da dostignu njegovu slavu i veličinu. Za dva meseca stiže šesta, ujedno i poslednja, sezona koja će kao po običaju biti podeljena na dva dela. Trejler nam prikazuje epsku bitku protiv Rusa, koja će ujedno biti i završnica projekta kojeg je Michael Hirst pokrenuo pre šest godina.
U poslednjoj sezoni, nakon brojnih godina nemira i tragedija, serija dostiže svoj vrhunac i u njoj vidimo kako vikinzi putuju u do sada neviđena mesta, na hiljade kilometara od Kategatta, gde se suočavaju sa okrutnim neprijateljima dostojni njihove ratničke strategije i koja će ih suočiti sa posledicama smrti njihovog vođe, Ragnara.
Proročanstva  se obistinjuju, iako prethodna sezona donosi brojne odgovore na važna pitanja, daleko smo od završetka ratova.
U poslednjoj sezoni ćemo se opet družiti sa nama poznatim glumcima, tu su Katheryn Winnick (Lagertha), Gustaf Skarsgård (Floki), Alexander Ludwig (Björn), Jordan Patrick Smith (Ubbe), Alex Høgh Andersen (Ivar), Ferdia Walsh-Peelo (Alfred), Ragga Ragnars (Gunnhild), Kristy Dawn Dinsmore (Amma), Kieran O’Reilly (White Hair) i Peter Franzén (King Harald).
Kao specijalni gost biće tu i Clive Standen (Rollo), a od novih likova tu su i Danila Kozlovsky kao Oleg i Eric Johnson kao Erik.

Prvi deo šeste sezone, sačinjenog od deset epizoda, kreće sa emitovanjem 4. decembra dvočasovnom premijerom.

00vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments