Još jedna loša vest za ljubitelje velikih bioskopskih filmskih spektakla koji je posledica globalne svetske pandemije.
Epski naučno fantastični film Dina (Dune) u režiji Denisa Villeneuva koji je bio predviđen 18. decembar 2020. pomeren je za 01. oktobar 2021.
Legendary Pictures i Warner Bros. su nedavno objavili, prvi zvanični trejler za novu adaptaciju Dine na bioskopskim ekranima.
Radi se o novom pokušaju prenošenja čuvenog naučno fantastičnog književnog dela na filmsko platno, kojeg potpisuje Frank Herbert, režiser filma je gore pomenuti Denis Villeneuve a glavnu ulogu u filmu ima mlada filmska zvezda Timothée Chalamet koji će biti Paul Atreides.

Priča filma „Dina“ se dešava u dalekoj budućnosti i kazuje nam priču Paula Atreidesa čija porodica prihvata da preuzme kontrolu nad pustinjskom planetom Arrakis. Kao područje koje obiluje izuzetim resursima pomenuta planete je poprište sukoba između dve ugledne aristokratske porodice. Nakon izdaje od strane svoje porodice, Paul beži u pustinju i njegova avantura će biti prožeta politikom, religijom i čovekovim odnosom prema prirodi. Povešće pobunu koja ima za cilj povratak uticaja i moći svoje porodice nad Arrakisom.

Legendary Pictures je sklopio sporazum sa Herbertovim naslednicima i stekao je sva televizijska i bioskopska prava na ovaj naučno fantastični roman. S obzirom da je Herbert napisao pet poglavlja biće puno materijala za kreaciju nove filmske sage.

00vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments