Ruska državna televizija će emitovati dramu usredsređenu na katastrofu u Černobilu i izgleda da se ona veoma razlikuje od nedavne HBO / Ski mini serije, iako nije objavljen nijedan snimak, navodno se pojavio trejler serije. “
Černobil” je naišao na oduševljene kritike i brzo se našao u kategoriji TV emisija na IMDB-u koja je do sada bila najcenjenija.
Međutim, u Rusiji serija nije dobila isti prijem, prema izveštajima.

Sada je u pripremi serija koja prikazuje dramu o zloglasnoj katastrofi iz ugla Rusije, a ova verzija će, izgleda, imati špijuna CIA-e.

Serija, takođe nazvana Černobil, emitovaće se na ruskom NTV kanalu i „predlaže alternativni pogled na tragediju u Pripjatu“, prema ruskom listu Komsomolska Pravda. NTV „Černobil“ će se usredsrediti na agenta CIA-e koji je upućen u Pripjat kako bi prikupio obaveštajne podatke o elektrani i ruskom kontraobaveštajnom agentu koji ima zadatak da ga prati, prenosi Guardian.
Direktor, Aleksej Muradov, insistira da će nova drama pokazati ljudima „šta se zaista dogodilo“.
Govoreći za Muradova za  Komsomolska Pravda: „Postoji teorija da su se Amerikanci infiltrirali u nuklearnu elektranu u Černobilu i da mnogi istoričari ne poriču da je na dan eksplozije agent neprijateljske obaveštajne službe bio prisutan na stanici.“
Nikada nije bilo dokaza da je bio prisutan CIA agent.

Čini se da je malo verovatno da će ova verzija dobiti isto kritičko priznanje kao i američka verzija „Černobil“, koja je imala oštriju reakciju, kao i da je najgledanija emisija ikad na IMDB-u i da je dobila 96% na Rotten Tomatoes-u, a takođe je i nominovana za 19 nagrada Emmi.
Verzija NTV Černobila snimljena je u Belorusiji i biće objavljena ove godine.

00vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments