sreda, 25 novembra, 2020

BIOSKOP KVART

Multimedijalni centar „MR KVART“ počeo je sa radom 14. decembra 2002. godine. Osnovan je sa zadatkom da u periodu koji dolazi organizovanjem različitih dešavanja obogati kulturnu ponudu grada novim sadržajima, a sam nivo izvođenja podigne na jedan viši nivo.

Sastoji se iz tri nezavisne celine. To su: Velika bioskopska sala, medija centar i kafe-galerija. U pripremi je još i mala bioskopska sala. Bioskop KVART raspolaže sa 248 luksuznih sedišta poznate američke firme Irwin Seatings.

DOLBY SURROUND

Audio sistem

Dolby surround zvučni sistem sa dvadeset zvučnika postavljenih na tri zida bioskopa i dvanaest velikih JBL zvučnika postavljenih iza platna dimenzija 9,80×4,20 metara, sa digitalnim čitačem zvuka i dolby procesorom koji sve kontroliše, obezbeđuju najviši mogući kvalitet zvuka i doživljaj koji se može osetiti u malom broju bioskopa.

JBL

Audio oprema

JBL je najpoznatiji proizvođač premium audio opreme za profesionalce. Između ostalog lider je u proizvodnji audio opreme za bioskopske dvorane. U našoj dvorani je 32 zvučnika od ovog proizvođača. Prilikom postavljanja opreme tim inženjera za audio tehnologije je pažljivo projektovao raspored zvučnika, kako bi gledaocu preneli najbolji audio ugođaj u dvorani.

KINOTON

Video oprema

Projekciona tehnika nemačke firme Kinoton i zvučni sistem JBL obezbeđuju optimalne uslove za odvijanje svih vrsta 2D i 3D projekcija. Bioskop KVART se, po svojoj tehničkoj opremljenosti, svrstava u najbolje bioskope u ovom delu Evrope.

Kvalitetna scenska rasveta kontrolisana preko digitalnog dimera i dvanaestokanalnog rasvetnog pulta preko četiri dvokilovatna reflektora omogućava pretvaranje male scene u raskošan televizijski studio koji omogućuje realizaciju različitih televizijskih emisija.

Pozornica koja se nalazi ispred bioskopskog platna omogućava i izvođenje drugih vrsta programa kao što su kamerni koncerti, male pozorišne predstave, monodrame i slično.

X