mulan_ver4_xlg
Walt Disney Pictures je objavio drugi zvanični trejler za filmsku adaptaciju svog kultnog animiranog filma “Mulan” iz 1998 godine. Ali po svemu sudeći ova verzija će se razlikovati od animiranog.
Kada kineski car pošalje dekret u kome piše da svaka porodica mora da pošalje jednog člana koji će se pridružiti Carskoj vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa severa, Hua Mulan, najstarija ćerka proslavljenog ratnika, zameniće svog obolelog oca. Prerušena u muškarca, predstavlja se kao Hua Jun i na svakom koraku suočiće se sa izazovom kako bi prigrlila svoju unutrašnju snagu i istinski potencijal. Ovo je epsko putovanje koje će je preobratiti u poštovanog ratnika i na kome će zaslužiti poštovanje i zahvalnost čitave nacije i njenog oca učiniti ponosnim.
Priča o legendarnoj ratnici je jedna od najpoznatijih narodnih legendi koja je uvrštena u kineski školski program. Animirani film iz 1998 kojeg potpisuju Tony Bancroft i Barry Cook je adaptacija legende o Hua Mulan, ratnice koja se maskirala u muškarca da bi zauzela mesto svog ostarelog oca u vojsci. Uz pomoć svog vernog zmaja Mushua, postala je jedna od najvećih ratnika za koje je Kina ikada čula.

Film stiže u bioskope od 26. marta 2020 godine.

avatar
  Subscribe  
Notify of