tenet_xxlg
Nakon višemesečnog čekanja Warner Bros je konačno obelodanio prvi zvanični trejler za novi film  kojeg potpisuje Christopher Nolan „Tenet“. Radi se o njegovom najambicioznijem filmu koji je špijunski akcioni triler koji u sebi ima i mešavine drugih filmskih žanrova i predstavlja jedan od očekivanijih filmskih spektakla 2020 godine.
Kao što se može zaključiti iz trejlera scenario će biti veoma zapetljan i  gledaoci će zasigurno biti zbunjeni njime. Reditelj filma „Inception“ se ovog puta poigrava sa pojmom vremena i  logikom uranjajući protagoniste filma u svet u kome vreme neumitno ističe.
Skok sa vrha izokrenutog solitera, automobil koji se prevće po autoputu unatraške… pominje se i pojam “Afterlife” kada se glavni protagonista budi je ili zamalo umro ili  je već spoznao smrt. Šta je u pitanju: paralelna dimenzija koja je odraz naše postojeće? Film deluje intrigantno a trejler donosi  gomilu novih pitanja bez odgovora.
Film ima kolosalni budžet od 200 miliona dolara, najskuplji je projekat ovog reditelja. Kao i svi njegovi dosadašnji filmovi biće sniman IMAX kamerama a biće i prikazan u 35 mm i 70 mm formatima. Za kameru će i ovog puta biti zadužen Hoyte van Hoytema, koji je već sarađivao sa njim na filmovima „Interstellar“ i „Dunkerque“. Ovog puta kompozitor Hans Zimmer nije deo priče već će za muziku biti zadužen Ludwig Göransson.
Glavne uloge u filmu tumače John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine, Clémence Poésy, Himesh Patel i Dimple Kasadia.


Film stiže u bioskope jula 2020 godine.

avatar
  Subscribe  
Notify of