MV5BZTQ2ODJlOTgtYjRkYy00YjhjLWEzYjAtYjNkNTZjN2FhMjBmXkEyXkFqcGdeQXVyNjYwODc2NzY@._V1_

HBO je objavio prvi tizer trejler za svoju novu, veoma očekivanu, tv seriju Nadzirači (Watchmen) koja će biti inspirisana kultnim delom kojeg potpisuje Alan Moore. U njoj će biti opisana turobna atmosfera koja je zavladala kao posledica događaja koja su se dešavala u istoimenom stripu. Radnja serije još uvek nije obelodanjena, ali trejler najavljuje povratak pravednika. Interesantan je pristup scenariste Damona Lindelofa koji nam prikazuje armiju  maskiranih ljudi koji prate Rorschachovu doktrinu i koji će se suočiti sa policijom. Takođe nije poznat datum emitovanja ali se pretpostavlja da će biti između septembra i decembra meseca 2019.

Regina King, Jeremy Irons, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Yahya Abdul-Mateen II, Louis Gossett Jr., Adelaide Clemens, Andrew Howard, Tom Mison, Frances Fisher, Sara Vickers, Jacob Ming-Trent i Jean Smart su deo glumačke ekipe koju ćemo videti u ovoj seriji. Još uvek je nepoznato koje će im biti uloge,  za sada se samo zna da će Jeremy Irons biti  Ozymandias.
Ovo će biti alternativna priča, u kojoj će “super heroji” biti smatrani da su mimo zakona, inspirisana istoimenim revolucionarnim stripom, ali koji će ići svojim sopstvenim putem. Maja 2018 godine Lindelhof je putem društvenih mreža napisao pismo fanovima u kome kaže da ovo neće biti tv ekranizacija stripa, koja je za njega svetinja, već da će se baviti njegovim remiksom. Neće biti u pitanju ni nastavak, već nova priča, sa novim likovima a radnja će se dešavati u sadašnjosti a ne osamdesetih godina. Dakle, očekuju nas nova, nepoznata, lica. Kao i nove maske koje će ih prekrivati.  Posmatraćemo novi vek maskiranih pravednika kroz  pogled poznatog nam lika.

Watchmen je kultna grafička novela koju potpisuju Alan Morre (scenario) i Dave Gibbons (crtež), a po njoj je snimljen istoimeni film kojeg je režirao Zack Snyder, a glavne uloge u filmu su imali  Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan, Carla Gugino i Patrick Wilson
Amerika osamdesetih godina prošlog veka – pojava američkih superheroja izmenila je tok svetskih događaja: Sjedinjene Američke Države su pobedile u Vijetnamskom ratu, Nikson je još uvek predsednik i hladni rat je u punom zamahu. U svom stanu u Njujorku ubijen je Edvard Blejk, penzionisani superheroj poznat pod imenom Komedijaš. Kad neko ubije jednog od njih, bivše kolege iz tima moraju to da istraže. Istraga, međutim, kreće neočekivanim tokom, a zavera koju će otkriti izvući će na površinu njihove skrivene traume i uvrnute psihologije, da bi, na koncu, postavila pitanje gde leži tanka linija koja razdvaja junaka od zlikovca.
Sofisticirana obrada superherojske teme u Nadziračima naišla je na nepodeljene pohvale kritike i čitalaca širom sveta zbog svoje psihološke dubine i realističnosti, kao i zbog filozofskih promišljanja o ljudskoj prirodi, pre svega o njenoj destruktivnoj strani i zlu. Često se kaže da su stripovi ovim naslovom konačno sazreli.
Kombinujući dodatne sadržaje dvaju najreprezentativnijih američkih izdanja (Absolute Edition i Deluxe Edition), Čarobna knjiga vam predstavlja najpotpunije izdanje Nadzirača koje se ikada pojavilo na našim prostorima.
Uz Murove detaljne opise svih glavnih junaka, propraćene skicama i crtežima, u njemu su i kod nas nikad neobjavljene beleške, šeme i skice Dejva Gibonsa na osnovu kojih je kreirano ovo remek-delo devete umetnosti.

avatar
  Subscribe  
Notify of