Produkcija filma „Mortal Engines“ startovala je u proleće 2017. na području Novog Zelanda, a u  bioskopsku distribuciju kreće 14. decembra 2018.


Postoje četiri knjige koje do danas čine serijal “The Hungry City Chronicles” o gladnom, pokretnom gradu za koji je zaslužan Philip Reeve. Prva je “Mortal Engines” koju prate “Predator’s Gold,” “Infernal Devices” i “A Darkling Plain.”

MORTAL ENGINE

“Smrtonosne mašine” (“Mortal Engines”) je uzbudljiva i maštovita sci-fi priča koja započinje od trena kada veliki pokretni grad London lovi rudarski gradić. Celokupna radnja književnog serijala smeštena je u daleku budućnosti i govori o pokretnim gradovima koji proždiru jedni druge u borbi za resurse. Na jednom od tih gradova, Tom Natsworthy ima neočekivani susret s tajanstvenom mladom ženom koji će zauvek promeniti tok njegovog života. Međutim, londonski gradonačelnik ima mnogo veće planove od osvajanja malih gradova…

Kompanija Scholastic je objavila knjige koje su osvojile brojne nagrade, među kojima su Nestlé Smarties nagrada, nagrada Whitbread, nagrade koje su im dodeljene od strane The Guardiana, Los Angeles Timesa i dr.
Na adaptaciji scenarija koji je utemeljen na nagrađivanom književnom serijalu britanskog autora Philipa Reevea rade višestruko nagrađivani novozelandski režiser i producent Peter Jackson.

avatar
  Subscribe  
Notify of