matrix
Dugo se kolale glasine o tome, i kao što ona stara narodna kaže “gde ima dima tu ima i vatre”, one su se obistinile i stigla je zvanična potvrda. Kako Variety javlja Lana Wachowsky će potpisivati scenario i režiju četvrtog filma serijala “The Matrix”, a glavne uloge će ponovo tumačiti Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss kao legendarni Neo i Trinity. Warner Bros. Pictures i Village Roadshow Pictures će producirati i distribuirati film na globalnom nivou. Čelnik Warner Bros. Picture Group Toby Emmerich je to objavio danas.  “Ne možete zamisliti koliko smo uzbuđeni što ćemo snimiti novi nastavak  Matrix-a zajedno sa Lanom. Ona je zaista vizionar, neverovatno poseban i originalan filmski stvaralac i veoma smo srećni što će stajati iza scenarija, režije i produkcije filma.” izjavio je Emmerich.
Pored Lane Wachowski scenario takođe potpisuju i  Aleksandar Hemon i David Mitchell, a u produkciju je uključen i Grant Hill. Prema prvim procenama snimanje filma bi trebalo da započne tokom 2020 godine.
Warner Bros. je dugo godina  pokušavao da pronađe način da nastavi priču o Matrixu ali su problemi oko raznih nosioca prava na filmsku franšizu usporavali i otežavali stvar. U prethodna dva meseca se situacija  razjasnila a sjajan uspeh Keanu Reeves-a sa filmovima John Wick 3 i Toy Story 4 tokom ovog leta i scenario kojeg je Lana Wachowsky predstavila je bio dodatni podstrek da se pokrene ideja snimanja nastavka.
Prethodna tri filma, “The Matrix”, “The Matrix Reloaded” i “The Matrix Revolutions”, su donela zaradu od preko 1,6 milijardi dolara na svetskom nivou. Sva tri su bila napisana i realizovana od strane Lane i Lilly Wachowsky i u njima su glumili Reeves i Moss.

avatar
  Subscribe  
Notify of