Love
Love, Death + Robots je poput poslastičarnice na čijim se rafovima nalaze brojne naučnofantastične poslastice, futurističke avanture ili fantastične bajke.
18 animiranih novela u kojima ćete se susresti sa borbama ljudi i svojih Mech robota protiv vanzemaljske invazije, vukodlaka u američkoj vojsci na frontu na bliskom Istoku, demona 1941 godine protiv crvene armije ili još vampira žednih krvi.
Radi se o antologiji kratkometražnih animiranih filmova za čijom produkcijom stoje David Fincher (Gone Girl, Seven) i Tim Miller (Deadpool, The Goon) sa oznakom NSFW (Not Safe For Work- nije pogodno ta gledanje na poslu).
Svaka epizoda traje između deset i petnaestak minuta, potpisana je svaka od strane drugog realizatora i razvojnog tima (iz USA, Koreje, Francuske, Mađarske) sa njima svojstvenim tehnikama animacije (CGI grafika, sirovi 3D, manga stil, dečji crtež, Cel Shading). I svaka od njih se dešava u nekom haotičnom svetu, u u izmenjenoj prošlosti, mračnoj sadašnjosti ili dekadentnoj budućnosti.
Grafički stil je neočekivan i iznenađujući, a što se sadržaja priča tiče vizuelno “kidaju” a priče su neujednačenog kvaliteta. Ne treba u njima tražiti dubinu, forma je prekratka a mnoge su inspirisane drugim elementima pop kulture i možemo da prepoznamo scene koje smo videli u filmovima Pacific Rim, Gravity ili Mad Max.
Love, Death + Robots nas neće naterati da se zamislimo kao kada odgledamo neku epizodu Black Mirrora. Ali iskreno, to nije bila ni ideja autora a gledaocima to neće smetati. Jer toliko je zabavno gledati ove fantastične priče, svaka je spektakularna na svoj način, svaka ima drugačiji stil i koncept, i svaka uspeva da oduševi gledaoce.

avatar
  Subscribe  
Notify of