Ako ste od onih koji sa nestrpljenjem očekuju zimske praznike i želite da što pre osetite prazničnu atmosferu, obavezno morate pogledati crtani film sezone o kojem svi pričaju “Klaus”. Ovaj prvi Netflixov dugometražni crtani film je prava poslatica za celu porodicu.
Film prati Jespera, razmaženog poštara koji je dobio ultimatum, da otvori poštu na Severnom Polu (Smeerensburg) ili će biti isključen iz porodičnog nasledstva. Dok se sprema da odustane, Jesper se sprijatelji sa povučenim tvorcem igračaka Klausom (Mraz). Neočekivano prijateljstvo pomaže da se transformiše selo koje je opustošeno dugogodišnjim svađama, dok se u isto vreme menjaju Jesperovi sebični pogledi na svet.

Film kombinuje noviju tehnologiju kako bi stvorio film koji donosi tradicionalnu 2D animaciju u 21. vek, čineći da Klaus u isto vreme bude nostalgičan i svež. Ako ste ljubitelji tradicionalne animacije ovaj film će Vas sigurno oduševiti od samog početka. Na filmu je radilo 250 animatora i koristi specijalne alate za osvetljenje kako bi dali dodatnu dubinu 2D animaciji.
Ono po čemu je “Klaus” poseban je kako reditelj inteligentno utemeljuje poreklo “Deda Mraza” u stvarnosti, a da nikada nije izgovoreno njegovo ime u filmu. I deca i odrasli osmehnuće se kada vide kako su rituali, kao ostavljanje kolačića za Deda Mraza i pisanje pisama čoveku u crvenom odelu, ležerno ubačeni u film.
Zabavan, sladak i zaista divan za film za celu porodicu “Klaus” ima velike šanse da postane zimski klasik. To je priča o pronalaženu svog mesta na svetu, dok nas u isto vreme podseća da prigrilmo razlike i da budemo ljubazniji prema ljudima koji nas okružuju.

00vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments