77th_Annual_Golden_Globe_Awards_-_Press_Room_hpMain_20200106-013049_16x9_992
Film reditelja Sema Mendesa „1917“ je u kategoriji najbolje drame pobedio favorite „Irca“ i „Bračne priče“, dok je nostalgični „Bilo jednom u Holivudu“ osvojio nagradu kao najbolja komedija uz još dve velike nagrade – Zlatni globus za najbolji scenario, koji je pripao Kventinu Tarantinu i Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca, koji je završio u rukama Breda Pita.
Veliki gubitnik večeri ispao je „Irac“ Martina Skorsezea, koji je imao pet nominacija a na kraju nije osvojio ni jedan Zlatni globus.
Najbolja glumica u kategoriji drame je Rene Zelveger koja je glummila Džudi Garland u istoimenom filmu, dok je Hoakinu Feniksu otišla nagrada za najboljeg glumca za ulogu Džokera.
U kategoriji komedije ili mjuzikla najboljom glumicom je proglašena Awkwafina (The Farewell), dok je Taron Egerton (Rocketman) slavio u kategoriji najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu.
Britanski reditelj Sem Mendes osvojio je Zlatni globus kao najbolji reditelj.

Najboljom televizijskom kratkom serijom ili filmom proglašena je BBC-ijeva serija o nuklearnoj katastrofi „Černobil“.
Nagrada za životno delo pripala je dobitniku dva Oskara i četiri Zlatna globusa Tomu Hanksu za velika dostignuća u filmskom svetu u kojemu je poznat i kao filmski producent, a ne samo kao glumac.

avatar
  Subscribe  
Notify of