doctor_sleep_xxlg

Warner Bros. je objavio prvi trejler za film “Doctor Sleep”, u pitanju je ekranizacija istoimenog romana  Stephena Kinga koji je nastavak filma “The Shinning”  koja je inspirisana kultnim filmom kojeg potpisuje Stanley Kubrick. Režiju filma potpisuje Mike Flanagan  kome dugujemo film “The Haunting Of Hill House”. Nije bio jednostavan zadatak da se nastavi priča jednog takvog remek dela ali očigledno film ima nameru da bude i svojevrsni omaž sudeći po poslednjim notama koje se čuju u trejleru.  Roman “Doctor Sleep” je Stephen King izdao 2013 godine i u njemu  je glavni protagonista Danny Torrence kojeg tumači Ewan McGregor, traumatizovani sin lika kojeg je u prethodnom filmu tumačio Jack Nicholson.

“Na auto-putevima širom Amerike, pleme ljudi Pravi čvor putuje u potrazi za hranom. Izgledaju bezazleno – uglavnom su matori, obučeni u mnogo poliestera, i venčani za svoje kuće na točkovima. Ali kao što Den Torens zna, a kuražna Abra Stoun saznaje, članovi Pravog čvora su kvazibesmrtni, jer se hrane „parom“ koju proizvode deca sa isijavanjem kada ih polako muče do smrti.
Progonjen neupokojenim žiteljima hotela „Vidikovac“, gde je u detinjstvu proveo jednu strahotnu godinu, Den je decenijama lutao i pokušavao da se ratosilja očevog zaveštanja očajanja, alkoholizma i nasilja. Najzad se skrašava u gradu u Nju Hempširu, nalazi utočište u zajednici Anonimnih Alkoholičara i dobija posao u staračkom domu gde ostaci njegove moći „isijavanja“ pružaju utehu ljudima na samrti. Uz pomoć dalekovidnog mačora, on postaje „dr Sleep“.
Den zatim upoznaje Abru Stoun, i upravo njen spektakularni talenat, najsjajnije isijavanje ikada viđeno, iznova raspaljuje njegove demone i priziva ga u bitku za Abrinu dušu i opstanak.”

Film stiže u domaće bioskope  novembra 2019 godine.

avatar
  Subscribe  
Notify of