avengers_endgame_ver61_xxlg

Režiser James Cameron i njegov „Avatar“ su nakon punih devet godina izgubili titulu filma sa najvećom zaradom u dosadašnjoj filmskoj istoriji. Cameron je morao prepustiti tron filmu „Avengers: Endgame“ koji su režirali Anthony i Joe Russo.

„Veliko hvala fanovima iz svih delova sveta koji su podigli ovaj film u istorijske visine“, izjavio je šef Disneya Alan Horn. „Uticaj „Avatara“ Jamesa Camerona ostaje snažan, kao i uvek, čak deset godina posle. Zapanjujuća dostignuća oba filma su živi dokaz moći filmova da dirnu ljude i okupe ih u zajedničkom iskustvu“, dodao je Horn.
Predsednik Marvel studija Kevin Fiege je tu informaciju objavio na ovogodišnjoj konferenciji Comic-Con u San Diegu. „Avengers: End Game“ u poslednja dva dana zaradio još dva miliona i sa zaradom od dve milijarde i 790 miliona dolara prestigao „Avatar“ koji je zaradio respektabilne dve milijarde i 789 miliona dolara.
BBC ističe da ove brojke nisu prilagođene inflaciji tako da bi „Avatar“ Jamesa Camerona, u slučaju prilagođivanja, i dalje bio na prvom mestu, a tu je i drugi nastavak „Avatara“ kojim bi 2021. godine mogao prestići rekord Marvela.

avatar
  Subscribe  
Notify of