Swamp-Thing-DC-Universe

DC Universe je najavio igranu seriju “Swamp Thing” nedavno objavljenim trejlerom u kojem donosi prvi pogled na junaka kojeg glumia Derek Mears. Prema najnovijim informacijama, sa prvobitnih 13 epizoda došlo je do rezimiranja na ukupno njih 10. Serija predstavlja adaptaciju istoimenog DC-jevog stripa koji su kreirali Len Wein i Bernie Wrightson. Na mestu izvršnog producenta nalazi se Len Wiseman, koji je režirao pilot epizodu. Mark Verheiden i Gary Dauberman su scenaristi, a zajedno sa Jamesom Wanom i u ulozi izvršnog producenta.
U seriji će glumiti Andy Bean kao Alec Holland, Will Patton kao Avery Sutherland, Crystal Reed kao Abby Arcane, Maria Sten kao Liz Tremayne, Jeryl Prescott kao Madame Xanadu, Jennifer Beals kao Sheriff Lucilia Cable, Virginia Madsen kao Maria Sunderland, Henderson Wade kao Matt Cable, Kevin Durand kao Jason Woodtrue/Floronic Man i Leonardo Nam (Westworld) kao Harlan Edwards.
“Swamp Thing” prvi put se pojavio u stripu 1971. i od tada je imao značajno mesto u DC-jevom univerzumu. Likom su se pozabavili Alan Moore, Brian K. Vaughan, Mark Millar i Scott Snyder. U 1982. Wes Craven ga adaptira za film, a nastavak je došao sedam godina kasnije. U devedesetim USA Network je prikazivao tri sezone istoimene TV serije. Dick Durock je tada glumio naslovnog karaktera i u filmovima i u seriji. Animirana verzija, takođe u devedesetim imala je samo pet epizoda.

Najnoviji ”Swamp Thing” putem DC Universe platforme dolazi 31. maja.

avatar
  Subscribe  
Notify of